2021-02-12

Emmaus Umeå

Av admin

Image preview

Emmaus Umeå är en ideell förening som startades 1988 av en grupp människor som arbetat som volontärer i Sydamerika. Sen dess har många fler människor tillkommit, och fler är välkomna.

Emmaus Umeå arbetar med projekt som påverkar samhället mot en mer hållbar och människovänlig utveckling. De bidrar även med konkret bistånd till grupper och projekt vi har bra kontakt med, både lokalt och globalt. Det kan vara bistånd i form av mediciner, kläder eller utrustning.

De strävar efter att vara en oas där folk, däribland du, kan känna dig välkommen och göra tillvaron gladare både för varandra och andra. Kom och hjälp till på Kronoskogsvägen 6 i Umeå. Du kan t.ex. stå i kassan, sortera kläder eller prismärka prylar.

SECOND HAND
I deras second hand- butik säljer de allt från möbler, prylar, porslin och husgeråd, till böcker, kläder, elektronik och mycket mer. Kläderna de får in sorteras, sedan går endel till försäljning och endel skickas iväg till olika Emmausföreningar i Europa som materialbistånd.

Du kan lämna in din gåva i butiken under våra öppettider eller dygnet runt i våran insamlingsskjul som finns utanför butiken. Vill ni att de ska hämta möbler så ring på telefonnumret nedan.

Läs mer på Emmaus Umeås hemsida.

Kontakt

Emmaus Umeå
Kronoskogsvägen 4
903 61 Umeå
Tel: 090 – 14 28 14