2021-02-12

Emmaus i Dalarna

Av admin

dalarna

Emmaus har funnits i Borlänge sedan 1962. Vi är en hjälporganisation som driver en secondhand-butik för att kunna stötta utsatta människor i främst Litauen och Polen.

Vår verksamhet består av insamling och försäljning av begagnade kläder, möbler, husgeråd mm. En del av det insamlade säljs i vår butik och en del skickas direkt till våra mottagarländer. Vi går igenom allt, för att kolla att det är helt och rent. Av de pengar vi får in på försäljningen i vår butik går överskottet till bistånd. 

Ca tolv gånger per år skickar vi en transport med insamlat material till Litauen och Polen. Det är bl a kläder, skor, husgeråd, möbler, sjukvårds- och skolmaterial. Varje sändning innehåller 90 kubikmeter. En gång per år gör vi uppföljningsresor till både Litauen och Polen, för att träffa de människor som tar emot våra sändningar.

Vill du lämna varor kan du göra det på Herrgårdsgatan 10 i Borlänge vid vår butik. 

Följ oss på Facebook

 

Kontakt

Herrgårdsgatan 10
781 72 Borlänge
Tel: 0243-130 11
www.emmausdalarna.se
butiken@emmausdalarna.se