2021-02-12

Emmaus Åkvarn

Av admin

Emmaus Åkvarn arbetar för att främja demokratiska rörelser och ideella föreningar genom att bland annat skicka materialbistånd till andra Emmausgrupper världen över. På så sätt stärker vi deras strävan att arbeta för ett hållbart och solidariskt samhälle.

Emmaus Åkvarn arbetar även för att främja och ge en andra chans till de människor som under lång tid har befunnit sig utanför samhället av olika anledningar.

Vi samlar in kläder, skor, textilier, väskor, accessoarer och liknande i våra insamlingskärl som är placerade runt om i södra Sverige. Vi samlar även in husgeråd, möbler och andra prylar på ett flertal Återvinningscentraler. Insamlat material sorteras, prismärks och säljs i våra butiker och till andra butiker runt om i världen. Vi sänder dessutom insamlat material till biståndsprojekt.

Minst 75% av verksamhetens överskott går till biståndsprojekt världen över som mestadels administreras genom våra samarbetsorganisationer.

Second Hand
Emmaus Åkvarn har second hand-butiker i Hallsberg, Örebro och Torpsbruk/Moheda.

Adresserna finner du på www.emmausakvarn.se